Monday, May 2, 2011

Allt som händer i veckan!

Nu är det äntligen dags för den årliga seriefestivalen SPX! Det är alltså Serietektes festival i Stockholm som för varje år blir större i och med att allt fler utställningar, releasefester, gäster och föredrag läggs till. I det här blogginlägget kommer jag redogöra för de arrangemang som har med Kolik förlag att göra.

Vi inleder festivalen med release och utställning för boken Lokal dimma av Eva Björkstrand.

På torsdagen den 5:e maj firar vi Eva Björkstrands boksläpp LOKAL DIMMA. Bubbel, mingel, böcker och grafiska blad från boken ställs ut på stolta arbetarfiket Sodom. Vi blir underhållna av fina Vera Vinter som kommer spela några väl valda låtar. Utställningen kommer sedan hänga kvar på fiken även om vi fortsätter vidare efter 21.

 5 maj kl 19.00 - 21.00
Café sodom, Bellmansgatan 24, Stockholm.
Tunnelbana: Mariatorget eller Slussen.

Facebook-eventet hittar du här.

 
 
 
Efter café Sodom blir det mysigt häng på Morfar Ginko (Swedenborgsgatan 13, T-bana mariatorget), bara några kvarter bort! Svep en drink, kolla in böcker och tidningar från Galago, Kartago och Kolik - och peppa inför Sveriges största Seriefestival tillsammans med utställare, besökare och andra serieentusiaster! Denna förfest är arragerad av Kartago, Galago och Kolik förlag.

Facebookevent hittar du här.

Lördag och söndag är det seriemarknad på Kulturhuset - alltså själva hjärtat av seriefestivalen. Här kan du både få dina köp signerade av alla närvarande tecknare och lyssna på föredrag och panelsamtal.Kolik förlag är stolta att presentera Nancy Peña, skaparen av Katten och kimonon, som kommit hela vägen från Frankrike för att vara med på SPX. Hon kommer signera sin bok och delta i ett panelsamtal tillsammans med Ulli Lust, lett av Josefin Svenske.


15.45 - 16.30 Nancy Peña och Ulli Lust intervjuas av Josefin Svenske.  *
Var: Studio 3 (Kulturhuset)
Här är facebook-eventet till SPX.
Samtidigt som SPX på lördagen kommer vi ha bokbord på Textmässan:

Textmässan 2011
Nürnberghuset 
(Södermalm, hörnet Högbergsgatan / Björngårdsgatan)
den 7 maj 11-16.

Textmässans hemsida hittar du här. 


SPX anordnas av Serieteket. Läs mer på Kulturhusets hemsida eller på Seriefestivelen.

No comments:

Post a Comment

 

Blog Template by YummyLolly.com - Background by Ava7Patterns