Monday, May 2, 2011

UNIKT SVERIGEBESÖK AV FRANSK SERIEMÄSTARINNA


 En av Frankrikes främsta serieskapare, Nancy Peña, gör ett unikt Sverigebesök i slutet av veckan för att presentera sin grafiska roman Katten och kimonon.
Nyligen publicerade Kolik förlag en kritikerhyllad svensk utgåva av den franska serieromanen Katten och kimonon av Nancy Peña. Nu kommer serieskaparen för första gången till Sverige för att träffa sina läsare på den internationella seriefestivalen Spx på Kulturhuset i Stockholm. 
 Katten och kimonon handlar om en japansk sidenvävare som tillverkar en magisk kimono till kvinnan han älskar. Det visar sig att katterna i tygets utsökta mönster är levande, och när en av dem rymmer så börjar ett äventyr som sträcker sig ända till det viktorianska England.
Med sina uttrycksfulla teckningar har Nancy Peña har skapat en magisk värld, där hon på ett lekfullt sätt väver in historiska och litterära referenser.


“…man sugs in i Peñas eklektiska, vackra seriepoesi…” – Jonas Thente, Dagens Nyheter
"Peña blandar japanskt och europeiskt i ögonblicksbilder och löst knutna berättelser. Resultatet blir förtrollande."–  Västerbottens folkblad

"Katten och kimonon är en av senare års mest originella serieböcker. Serieboken har inte en utan flera sammanvävda och riktigt bra berättelser." – NWT
Nancy Peña föddes 1979 i Toulouse, Frankrike. Katten och Kimonon är den första av hennes böcker som översatts till svenska. Hon debuterade 2003 med boken Le cabinet chinois.  Hennes senaste bok är Tea Party, en fristående uppföljare till Katten och kimonon.  Den går just nu i svensk översättning som följetong I det nystartade seriemagasinet Utopi.


Passa på att träffa Nancy Penã och få din bok signerad på SPX, Kulturhuset, Stockholm - lördag och söndag!

No comments:

Post a Comment

 

Blog Template by YummyLolly.com - Background by Ava7Patterns