Thursday, June 3, 2010

Loka Kanarp vinner pris!Serietecknare vinner pris för feministisk bok
  
Serieskaparen Loka Kanarp tilldelas Kommunals hedersomnämnande på 50 000 kronor för boken Pärlor och patroner – 60 historiska kvinnoporträtt (Kolik Förlag) där hon porträtterar kvinnor ur historien och lyfter fram dem som inte alltid finns med i historieböckerna.

Prisutdelningen äger rum på Kommunals kongress i Stockholm 10 juni. Vid detta tillfälle delar Kommunal ut sammanlagt sex priser. Kulturpriset går till komikern Mia Skäringer.

Pärlor och Patroner – 60 historiska kvinnoporträtt
Pärlor och patroner består av 60 stycken ensidesserier som var och en presenterar ett kvinnoöde från olika tider och platser: Marie Curie, drottning Kristina, Greta Garbo, Alexandra Kollontaj, madame Nhu, Rosemary Kennedy och många fler. Här skildras med humor och insikt historiska kvinnor: starka ledare, forskare och feministiska pionjärer sida vid sida med förbrytare, despoter och rena galningar. Boken gavs ut på Kolik Förlag 2009.

Loka Kanarp
Loka Kanarp är född 1983 och är verksam som serietecknare och illustratör i Stockholm. Hon debuterade 2006 med serienovellsamlingen Till mina vänner och ovänner. Hon är utbildad på Serieskolan i Malmö. Under våren har hon bl.a. varit aktuell med sin utställning ”Från salong till barrikad” på Kulturhuset i Stockholm, vilken bygger på boken Pärlor och patroner.

4 comments:

  1. Grattis som in i helvete! Fa-an va gött!!!

    ReplyDelete
  2. Grattis Loka! Välförtjänt, minst sagt!

    ReplyDelete
  3. Vad roligt! Stort grattis, Loka!

    ReplyDelete

 

Blog Template by YummyLolly.com - Background by Ava7Patterns