Thursday, April 8, 2010

Mara från Ulthar recenserasMara från Ulthar av Karl Johnsson recenseras på Nittonde Stolen. Jesper Ims Johansson skriver bl.a:

"Utöver katterna, slavhandlarpappan och de klassiskt orientalexotiska miljöerna i Ulthar, hjälper även ett gäng svarta rymdgalärer, några okända planeter, en skock mäktiga kaosgudar och en bunt riktiga monster-bad guys till att hålla spänningen på hög nivå."

"Mitt bestående intryck av boken blir ändå teckningarna. De är stilrena, men hela tiden spänstigt energiska och levande. Det riktigt pulserar från sidorna, och det kreativa användandet och varierandet av serierutorna, som får spela med och mot varandra, styra berättarrytmen, och så vidare, hjälper till att förstärka det intrycket ytterligare. Dessutom blir det vid några tillfällen både skrämmande avgrundssvart och rörande vackert, när rutorna tillåts breda ut sig över halv- och helsidor, med stora kontraster och finstreckade ljussken och himlavirvlar."

Läs hela recensionen här.

EDIT: Nu hittade jag en till recension, nämligen i Ny Tid, och den var banne mig inte särskilt dum den heller:
"Karl Johnssons uttrycksfulla tuschteckningar av vindlande gator och orientalistiska landskap under van Gogh-aktiga virvlande stjärnhimlar förmedlar verkligen känslan av ett utomjordiskt landskap. Dialogen är uppstyltad på just det sätt som den får vara i episka fantasyäventyr, och handlingen förs framåt med schyssta actionsekvenser där katterna och Mara slaktar olika degenererade satansdyrkande missfoster. Johnsson lyckas till och med förmedla en kuslig och suggestiv bild av avgrunden mellan världarna där handlingen utspelas."

Läs alltihop här.

No comments:

Post a Comment

 

Blog Template by YummyLolly.com - Background by Ava7Patterns