Thursday, February 17, 2011

MinnesanteckningarInte nog med att vi hade releasefest för Umbra och invigde Serieteket förr förra helgen. Nej det är inte nog där. Vi passade på att ha ett utgivningsmöte också. De fyra delägarna (minus en trött doktorand och grundaren till höger i bild) samlades och pratade visioner och kulor, royalty och restriktioner. Först träffades vi på Vetebullen, för där kan trötta förläggare, tillika småbarnsföräldrar och packade resenärer äta frukost i form av gröt med bulle + ägg.

Det var även här vi första gången hade möte om Pärlor och partoners omslag. Då fanns ingen riktig titel och vi visste bara att vi var något stort och kul på spåren. 

Hur som helst satt vi där den 6 februari och samlade ihop oss inför vårens utgivning samt spikade hösten och våren 2012, så gott vi nu kan. Jag som varit på stora seriefestivalen i Angoulême hade med mig fantastiska titlar som vi klämde och kände på ihop för att ta beslut. 
Sen tog vi oss hem till Loka och hennes katter, där fick jag och Fabian i oss mer kaffe av den starkare sorten. Vi spillde knäckebröd i böckerna och sammanfattade försäljningen.
Den fjärde delägaren Daniel dök upp och vi pratade skarpa kulor och räkningar. Vi gjorde en kalklyl och klappade varandra på ryggen.
Note to self:
Det bästa med att ha förlag är att det är så kul.

//Josefin med ett leende på läpparna och en kall vind från Österlen

No comments:

Post a Comment

 

Blog Template by YummyLolly.com - Background by Ava7Patterns