Tuesday, February 15, 2011

Bloggar om UmbraBloggen Simon säger  har läst och skrivit om vår nya Umbra:


"Från förra året minns jag särskilt Mara från Ulthar, en saga om Maras sökande efter sin far, och 2011 har startat på ett likaså lovande sätt i och med utgivningen av Elin Fahlstedts Umbra.
Lustigt nog handlar Umbra också om sökandet efter en far, eller åtminstone den mystiska mannen utan skugga på ett fotografi som är enda ledtråden till den föräldralösa flickan Ethels bakgrund. Ethel är en drömmare och en som tror på sagor, och hon vantrivs på klostret där hon växer upp där allt sådant förträngs och en kvävande isolering. En natts olydnad, och plötsligt tvingas Ethel fly från klostret till landet Umbra, dit människornas skuggor söker sig på natten, och där kanske mannen från fotografiet också finns.
Istället för en rak och tydlig historia där A följs av B följs av C hänger Umbra samman tack vare drömmens logik, där osannolika sammanträffanden i själva verket är ytterst sannolika, och karaktärernas motivation inte behöver förklaras: Precis som i en dröm känns allting fullkomligt naturligt men oändligt overkligt, på samma gång. Plötsliga möten med underliga varelser, dödlig fara av oklara anledningar, och än fler mysterier vävs samman till en suggestiv bonad, därtill hjälpt av de svartvita teckningarna."

Vidare säger han:

"För en av de bästa sakerna med Umbra är nog illustrationerna."

Läs det hela i sin helhet här

No comments:

Post a Comment

 

Blog Template by YummyLolly.com - Background by Ava7Patterns