Sunday, April 22, 2012

Idag är sista dagen på resten av ditt liv!


Ulli Lusts explosiva självbiografi är nu ute på svenska!

Ulli Lusts starka grafiska självbiografi “Idag är sista dagen på resten av ditt liv” kom ut på tyska 2009, och har tidigare översatts till både franska, spanska och norska. Serieromanen har belönats med flertalet internationella priser, såsom ICOM-Preis 2010, Max-und-Moritz-Preis (publikpris) 2010, Artémisia-Prix 2011 och Prix révélation på Festival International de la Bande Dessinée i Angoulême 2011.
Nu senast blev boken också nominerad till det norska priset för bästa översatta grafiska roman.


Om boken
1984 lämnar 17-åriga Ulli Österrikes Wien för att bila till Italien med sin nya lössläppta vapendragare Edi. De båda punkbrudarna åker iväg i två månader utan pengar, utan papper och med bara en sovsäck från Wien via Alperna, Verona, Rom och Neapel till Sicilien. Det blir en impulsiv resa utan sentimentalitet eller självbelåtenhet, och med en hälsosam dos av svart humor.
Men vad som börjar som en romantisk hyllning till det fria och vilda livet förvandlas så småningom till en gripande mardröm som slutar med våldtäkt, prostitution, droger och sammanstötningar med maffian.
Ulli får bittert erfara att hennes och Edis törst efter frihet och önskan om självbestämmande har sina begränsningar.

Om Ulli Lust
Ulli Lust är född 1967 i Wien, Österrike, men är numera verksam i Ber- lin. Hon är internationellt känd för sina dokumentärserier och seriereport- age och har gjort sig ett namn genom sina nedslag i verkligheten grundade på noggrann journalistisk research, ofta med självbio-grafiska och humor- istiska inslag. Ulli Lust räknas idag som en av de främsta serieskaparna i den tyskspråkiga världen och kanske den främsta representanten för de journalistiska serierna.

Hon är även en av grundarna av Electrocomics, en av internets största webbserietidningar.

För mer info och de senaste nyheterna, besök www.ullilust.de


No comments:

Post a Comment

 

Blog Template by YummyLolly.com - Background by Ava7Patterns