Thursday, December 16, 2010

En ruta Nanna om dagen!


En strålande recention av Mig blir du snart kär i finns på Gävle dagblad.
Saxat ur texten:

"Vi är på rätt väg nu! Vi behöver så många fler Nannor, en armé av Nannor som kastar svampinfektionskonserver på glashus, luftslott och kukarkitektur."

"I höjd med böcker som Bitterfittan, Våtmarker och Härskartekniker betryggar hon oss att vi inte är ensamma."

"Tillsvidare borde vi riva ner de putslustiga seriestripparna på jobbet (om sådana fortfarande finns kvar) och ersätta de med; en ruta Nanna?
Ja, tack."
 
Gör som Gävle dagblad  skaffa dig en Mig blir du snart kär i och använd som adventskalender efter jul. Räcker i 128 dagar, det slår ju julkalenderns 24 luckor med hästlängder. Äntligen är en vettig kalender ute på marknaden. Köp den här!

Wednesday, December 15, 2010

Besök i Kolikateljén

Stockholmskontoret har flyttat från grottan till en ny källarlokal.
I Malmö är läget dock oförändrat. På chokladfabriken Mazettis andra våning finns Seriecenter och Kolikateljén. Med spröjsade fönster och tillhörande vinterkyla, K-märkt fabriksgolv och sänkbart skrivbord är ateljén fullbordad. Här lyser flitens halogen. (En mental bild på hur det ser ut då.)

Från vänster till höger: En hög med papper, Korr utskrift på artikel i Bild&Bubbla, Grafiska Novelletter, tuschpennor, blyertspennor från mellanstadietiden, affischen från 2008 års bokmässa, skissböcker, bilder,  kvitton och krafs samt längst ner till höger en färgglad Att göra lista.

 

Här ser man utgivningen i dess olika steg,  när man blir vuxen från man turkos lapp.

Förutom högteknologiska räknemaskiner ligger här en gummisnodd och egenhändigt screentryckta vinylklistemärken, en fantastisk bok och en bunt fina vykort.


 
Vykortet föreställer Eva Björkstrands spännande figurer. I vår kommer hennes bok Lokal dimma ut hos oss.
På det väntar vi lika ivrigt som ni på klapparna.

 /Josefin


P.s vill man komma på glöggfika på torsdag i ateljén är det bara att ringa på. Obs det är knytis, och den elaka hunden från vykortet kommer inte. D.s

Tuesday, December 14, 2010

Kärlek i bokhandeln till jul!

MBDSKI_ nya omslaget




 +









I onsdags var det boksignering av Mig blir du snar kär iBokkafét Amalthea
 
Amalthea Bokkafé

Bild: Hanna Petersson

Nanna var där och signerade fint, hur det blev kan man läsa om här hos Singne.
Bor man inte i centrala Malmö kan man ta sig till avkroken Stockholm.
För i bokhandeln Hallongrottan kan man på söndag köpa sig julklappar till både brorsönerna och gammelmormor. -Seriesöndag med Liv Strömquist, Sara Granér och Nanna Johannson! skandalerar de stolt på Hallongrottans hemsida. Kom dit och få julklappsproblemen ur världen.

Logo

Bor man någon annanstans eller skall på glöggfirande hos chefen på söndag
kan man köpa boken här!

Wednesday, December 8, 2010

Kolik förlag stödjer Wikileaks

Rör inte min läcka.

Kolik förlag hakar på Vertigo förlags stöd för Wikileaks, deras feta avslöjanden alltså, inte killen med silverhåret som kanske eller kanske inte gjort saker med kvinnor i Sverige. Det finns bra och dåliga läckor. Den bajsluktande läckan ur ett rör i Koliks nya källarkontor i Midsommarkransen är en dålig läcka. Wikileaks läcka är en bra. Läs mer på vertigomannens blogg HÄR.
 

Blog Template by YummyLolly.com - Background by Ava7Patterns