Thursday, September 30, 2010

Releasefest!

Den 8 oktober kl. 20 är det kombinerad release för Nanna Johanssons Mig blir du snart kär i  och Liv Strömquists Prins Charles känsla på Café Barbro i Malmö! Kolik förlags Josefin Svenske, Fabian Göranson och Loka Kanarp kommer att vara där and so will you! Ett strålande tillfälle att erhålla Nanna Johanssons nya om du missade den på bokmässan.


Inträde + bok = 100 kronor!

Massor av serier, öl och dans utlovas!

På scen: Josefin Johansson, Jonatan Unge och The Bernadottes (+ DJ:s)!

Plats: Café Barbro, Norra Skolgatan 10 B, Malmö
Eventet finns på Facebook.

Monday, September 27, 2010

Bilder från bokmässan 2010


 En nöjd Josefin Svenske i Kolik förlags monter. Även detta år delade vi med Optimal press.


Vi hade smygrelease för Nanna Johanssons nya bok Mig blir du snart kär i som snabbt sålde slut.


 Böcker i alla regnbågens färger.


Ny grafisk novellett: Min ö, mitt opium av Lisa Rydberg.


De stackars tomaterna från Nanna Johanssons utställning Fullivs.



 Jag (Loka Kanarp) fick ta emot ett diplom från Svenska Serieakademien för boken Pärlor och Patroner. Adamsson-statyetterna gick till Anneli Furmark och Peter Madsen.


Josefin Svenske och Nanna Johansson skojar till det i montern.


Här står Nanna och signerar en av sina böcker. 
Även Fabian Göranson (till vänster) fick signera många ex av sin bok Inferno.


Liv Strömquist samtalade med Johannes Klenell (Galago) om jämställdhet och kvoterning i seriebranchen på Aftonbladet scen. Dock gjorde 00-talisterna sitt bästa för att sno åt sig rampljuset.


Vi satte upp diplomet från Serieakademien i montern.


 En strid ström av mässbesökare kom förbi vårt bord. I montern stod bl.a. Lars Krantz, Karl Johnsson, Frida Ulvegren, Lisa Ewald, Matilda Ruta och Hanna Gimstedt.


Ännu en ny bok på mässan: Katten och kimonon av Nancy Peña.

Tack till alla fina serieläsare och till er som hjälpte till i montern! Vi ses nästa år.

/Loka

Thursday, September 16, 2010

Seriemagasinet Utopi uppmärksammas i medierna


Igår publicerade ett 10-tal tidningar runt om i landet nyheten om vårt seriemagasin Utopi som kommer till våren. Vi har fått många fina mail från folk som varit intresserade av att prenumerera. Tack för all respons!
Läs mer om Utopi på kolikforlag.se/utopi

Wednesday, September 15, 2010

Bokmässan-enkät

Vid den här tiden på året är det dags att spara ihop pengar, boka tågbiljetter och damma av finkläderna - det börjar nämligen dra ihop sig till den årliga Bokmässan i Göteborg!

Vi på Kolik förlag ser fram emot att än en gång dela monter med Optimal press. Just nu pysslar vi med affischer till montern, och räknar dagarna tills höstens nya böcker kommer från tryckeriet. Det är alltså Nanna Johanssons nya bok Mig blir du snart kär i och en översatt bok av fransyskan Nancy Peña: Katten och kimonon.

För att ladda inför mässan har jag gjort en bokmässeenkät! Det är en total rip-off på SPX-enkäten jag gjorde på min egen blogg i våras. Hur som helst, jag vill se era svar på enkäten! Så om du ska till mässan, fyll i svaren på din egen blogg eller här i kommentarsfältet. Jag länkar gärna till bloggar som gör enkäten.  

Namn: Loka
Hemort: Stockholm
Jag har varit på bokmässan i Göteborg (ggr): 7 gånger, min första gång var med Serieskolan, sen har jag bara fortsatt. Jag har bott i kollektiv, på hotell och ibland vaknat på någons soffa.
På årets bokmässa ska jag: Stå i Kolik förlags monter och sälja böcker. På lördagen kommer jag signera böcker i SF-bokhandelns monter, om jag inte helt misstar mig. Jag hoppas även på en del gratis vin på torsdagen eftersom det är branchdag. Utanför mässan kommer det nog bli några fester och middagar i goda vänners lag. Men jag ser nästan mer fram emot att stå i montern och sälja. Det ger någon slags kick att kryssa av hur många böcker man har sålt och göra upp mål för sig själv. Det är roligt att vara del av ett lag i montern. Jag gillar säljandet. Jag är en hemsk människa.
Mitt bästa bokmässeminne: Förra året när min bok Pärlor och Patroner precis hade kommit ut och jag fick signera en massa böcker. Det var fint.
Några böcker som jag ser fram emot: Jag har lite dålig koll på vad som kommer ut på andra förlag men Liv Strömquists nya bok Prins Charles känsla (Galago) har jag hört mycket gott om så den är på min shoppinglista. Och självklart Joanna Hellgrens Frances 2.
Jag hoppas få se: Jag vill se Blondinbella.

Jag hoppas slippa: Trängseln kanske, men det blir svårt.
Mitt bästa bokmässefynd: Det är den absolut bästa känslan att komma hem med väskan full av böcker. Ibland kan man börja läsa redan på tåget hem. Jag kommer inte på några speciella fynd just nu dock.

Nu är det din tur att fylla i enkäten. Vi ses på mässan!

Ett par bilder från förra året:


Läs även:
Fredrik Strömbergs svar på Sekventiellt
Mats Jonssons svar på Mats Jonsson-bloggen
Malin Billers svar på Malin Biller-bloggen
Simon Gärdenfors svar
Jan Bieleckis svar på Jan's sketchbook
Blogg_bohemens svar på Bohemian rhapsody
Camillas svar på Gothiques bokblogg
Arinas svar på Arinas bibliotek
Bokbabbels svar 
Jennys svar på Rita snyggt eller dö
Stefans svar på Stefan Eriksson.se
Marias svar på Paperback Lover

Tuesday, September 14, 2010

UTOPI!


 Till våren lanserar Kolik förlag Utopi, ett magasin för episka serier. De senaste decennierna har seriekonsten dominerats av realistiska och självbiografiska serier. Nu slår pendeln plötsligt tillbaka och en hel generation serietecknare skapar berättelser i genrer som skräck, mystik, fantasy och äventyr. De har en aptit för vackra, dramatiska och uttrycksfulla bilder, men samtidigt en större känsla för det personliga uttrycket än i kommersiella underhållningsserier. Det här är något helt nytt.

Utopi kommer att vara plattformen för denna nya generation, förlösa dess fantasier och nå fram till läsarna som hungrar efter saftigare bilder och berättelser. Medverkande kommer bl.a. vara Kim W. Andersson, Jan Bielecki, Lisa Medin, Loka Kanarp, Fabian Göranson, Lina Neidestam, Elin Fahlstedt och Lars Krantz.

Utopi kommer att komma ut fyra gånger om året med start i februari 2011. Läs mer om Utopi och om tecknarna på www.kolikforlag.se/utopi

Du kan redan nu beställa en prenumeration på Utopi, och få en GRATIS seriebok på köpet. Välj mellan fantasyserien Mara från Ulthar av Karl Johnsson, skräckserien Dödvatten av Lars Krantz och den erotiska femisexserien Drift av Liv Strömquist och Jan Bielecki.

Det kostar bara 200 kr att prenumera fyra nummer på Utopi! Styckpriset i kiosken kommer ligga på 89 kr, så förtjänsten är enorm. (Erbjudandet gäller t.o.m. 2011-02-15)

Mejla namn, e-post och postadress till info@kolikforlag.se, bok och inbetalingskort kommer samtidigt som första tidningen i slutet av februari.

Wednesday, September 1, 2010

Kolik förlag på Bokmässan 2010!

Nu är det snart dags för den årliga, efterlängtade Bokmässan i Göteborg och självfallet kommer Kolik förlag att närvara med en monter. Förutom förlaget finns även våra tecknare på plats och signerar sina böcker -- ett tillfälle du garanterat inte vill missa! Bäst av allt är dock Nanna Johanssons nya bok Mig blir du snart kär i och franska Katten och kimonon av Nancy Peña som Kolik förlag stolt presenterar för första gången på svenska.

Vi ser fram emot fyra dagar fyllda av spännande möten med spännande böcker (och lika spännande människor)!

Från förlaget kommer:

Loka Kanarp
Fabian Göranson
Josefin Svenske

På plats finns även:

Nanna Johansson
Karl Johnsson
Lars Krantz

À bientôt!
 

Blog Template by YummyLolly.com - Background by Ava7Patterns